3-11 Eylül Mudanya Kitap Fuarı, geçen yıla göre yaklaşık yarıya düşen yayınevi sayısı, daha az kitap ve daha az sayıda yazarla katılımla gerçekleşen bir kitap fuarından bahsedebiliriz. Yayınevlerine ayrılan stantlar geçen yıla göre yaklaşık yarı büyüklüğündeydi.

Bir yayınevi yetkilisinin hocam artık maliyet artışından ve geçim zorluğundan dolayı düşen satışlar nedeniyle yazarlarımız bu yıl maliyeti düşürmek için kitap ebatlarını ve sayfa sayısını azaltmaya çalıştılar. Toplam kitap basım sayısında da önemli ölçüde düşüş var.” Sözleri durumu özetliyordu.

Ve bu sezon kitap stantlarını gezen okuyucularda geçen yıla gözle görülür bir azalma vardı. Son gün Pazar günüde olsa kitap stantları arasında dolaşan, kitapları inceleyen muhtemel kitap alıcılarının sayısı satış görevlilerinden daha azdı! Bu tabloyla ilgili yorum, siz ait olsun.

Kitap fuarı süresince her gün akşam saat 18:00-23:00 arasında devam eden seminer ve söyleşilere katılım geçen yıldan daha fazla ilgi gördü diyebilirim.

Gelecek Yıllar İçin Önerim Nedir?

Mudanyalı bir eğitimci, yazar ve gazeteci olarak seminer ve söyleşilerin daha zenginleştirilmesi adına gündüz saatleri de eklenebilir.  Seminer, söyleşi, tiyatro, müzik sanat etkinlikleriyle daha zengin bir organizasyon olabilir.

Ayrıca Mudanyalı yazarlara ait satış standı, bir talebimizdir.

Yine Mudanyalı ve Bursalı yazarlar, uzmanlar, konuşmacılar, şairler ve sanatçılar tarafından gerçekleştirilebilecek etkinlikler için fırsat yaratılmalıdır.

Mudanya insanının çağdaş, aydın, entelektüel potansiyelinin ortaya çıkarılması Mudanya imajına büyük katkılar sunarken, nüfusu hızlı artan ilçemizde yaşayan insanlarımız birbirlerini daha yakından tanıma fırsatını bulacaklardır. Barış ve kardeşliğin başkenti olarak anılan İlçemizin aynı zamanda bir kültür merkezi olması için hiçbir engel yoktur.

Fuar günlerinde İlahiyat, Felsefe ve Sosyal Bilim Uzmanı, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Kahveci hocamla fırsat buldukça sohbetimiz oldu…