Bugün Bursaspor’un antrenmanının yarım saatlik bölümü açıktı. Sonrasında da tamamı katılan basın mensubu sayısı çok az olunca biz basın mensuplarına açıktı.

Sürekli antrenman neden açılmıyor diye yazan, çizen söyleyen hiçbir meslektaşımı antrenman sahasında görememenin üzüntüsünü yaşadım.

Yazarınız ben Cemal Ekentok ile birlikte Bursaspor basın sorumlusu Bartu Kösemsever, gazeteci arkadaşlarım Oktay Kara sonrasında ise Fatih Akkuş arkadaşımız vardı.

Yani Bursaspor’un çalışmasını sadece 3 gazeteci izledi.

Teknik Direktör Tamer Tuna, daha sonra aramıza katılan Sportif Direktörümüz Deniz Kolgu ile birlikte hem Bursaspor’u hem de Türk futbolunun içerisinde bulunduğu mali sorunlarla ilgili güzel bir sohbetimiz oldu.

Tabii ki çok önemli konulardı.

Burada bunları yazmak, sadece sohbet olması nedeniyle doğru olmaz.

Hem sohbet ederken, hem de Bursaspor’un antrenmanını yıllar sonra ilk kez, başlamasından sonuna kadar takip edebilmenin mutluluğunu yaşadım. Bugüne kadar sadece ilk 15-20 dakikalık bölümler açık kalıyordu.

Yapılan çalışmalar elbette Beypiliç Boluspor maçına yönelikti.

Ancak şut çalışması benim dikkatimi çekti.

Gol Kralı olan A Milli takımda da görev yapan Okan Yılmaz bilindiği gibi sonradan Vakıfköy’den getirtilerek Tamer Tuna’nın teknik ekibine dahil edilmişti.

Şut çalışması başladığında tüm dikkatim Okan Yılmaz’ın üzerindeydi. İster tecrübeli, isterse genç oyunculara yaptıkları vuruş sonrasında hatalarını söyleyip tekrarlamamaları istemeleri, bir sonraki tekrarda ise doğru yapınca futbolcuların Okan Yılmaz’a teşekkür işareti yapmamaları çok güzel bir gelişmeydi Bursaspor açısından.

Mesela antrenman bitti ama forvetler antrenmanın bitiminde yine sahada kalıp vuruş çalışmaları, antrenmandaki oyuncuların istekli ve arzulu olmaları ise beni Pazar günü oynayacağımız Beypiliç Boluspor maçı için umutlandırdı diyebilirim.

Aslında bir başka güzel olay ise, çok değil üç gün önce Bursaspor Kulübü Başkanlığına seçilen Ömer Furkan Banaz’ın babasının cenaze törenine tüm Bursasporlu futbolcuların katılacak olmalarıydı. Bu kararı alan Teknik Direktör Tamer Tuna ile Sportif Direktörümüz Deniz Kolgu’yu kutluyorum.

TİMSAH ARENA VE HİBRİT ZEMİN

BİTÇİ Timsah Park’ın hibrit zemini geçtiğimiz yıllarda yeniden yapılmıştı. Ancak çıkan çimlerin bakımı sırasında yıllardır kullanılan çimleri güçlendirmek için yapılan toprak takviyeleri sonrasında hibrit yanı plastik çimler tam 5 santim altta kalmış.

Bugün Bursaspor’un antrenmanına 30 dakika önce gidince tüm sahaların bakımını üstlenen Mehmet Tansal ile sohbet etme fırsatı buldum. Bu sohbette, hibrit çimlerin altta kaldığını resimleriyle gördüm. Çaresini de anlattı Mehmet Tansal, “Hibrit zemin 5 santim altta kalınca, üstteki çim tabakanın kökleri aşağıya güçlenmek için inemiyor. Bu nedenle sezon bittiği zaman üstteki fazla toprak kısım özel makine ile alınıp yeniden ekilmesi gerekiyor. Bunun maliyeti de o kadar yüksek bir tutarı yok. 350 bin TL’ye zemin baştan sonra yenilebilir” dedi.

Sonrasında Mesut Şen, Ersel Altıparmak, Nejat Biyediç sahalarının çim zeminleriyle ilgili bilgi alıverişinde bulunduk. Ersel Altıparmak ve Nejat Biyediç sahalarında sorun olmadığını belirten Mehmet Tansal, “Mesut Şen sahamızın zemini toprak dolgu olması nedeniyle dranajı yağmuru çekmiyor. Bu nedenle zeminin değişmesi şart. Burası için Amerika’da geliştirilen uzun süre gidebilen Thoma denilen bermuda tarzı çim var. Bunu Türkiye’de İzmirli bir firma yapıyor. Bondrollü bir çim. ABD’deki genel merkezi de zeminleri takip ediyor. Buranın yenilenmesinin maaliyeti dranajı dahil 2 milyon TL tutabilir” derken, aslında zeminin milyonlarca lira verilerek alınan futbolcuların antrenmanlarda sakatlanmamaları için zeminin önemini bir kez daha vurgulamış oluyordu bu sözlerle.