Bursa kenti, Bursaspor’un şu anki durumuyla, Türkiye’ye kendisini rezil etmeyi sürdürüyor.
Türkiye’nin en önemli sanayi kenti olacaksın, Süper Lig’de şampiyon olabilen beşinci takım olacaksın, şimdilerde ise, transfer tahtan kapalı, kulübü bataklığın içerisine sürükleyen başkanları ve yöneticilerin baş tacı yapacaksın.
Bursalı neden böyle oldu bilemiyorum.
Ya sanayileşme nedeniyle Bursa’ya akın akın gelen insanlar, ardından Suriyeli göçmenler. Bursalılık ve Bursasporluluk aideti maalesef kalmadı.
Bunların üzerine tarihi Atatürk Stadı yıkılıp Millet Bahçesi’ne döndürüldükten sonra Bursaspor’da inanılmaz bir düşüş süreci başladı ve halen devam ediyor.
Sonuçta bu günlere gelindi.
Bursaspor bu kentin en önemli markası.
Ancak bu kenti yönetenler de, vekillerde Bursaspor’un yanında olmuyor ne yazık ki.
Mesela Bursa’da yaşayan Muşlular bir hayli fazla.
Hatta Nilüfer’de birde MUŞSİAD diye bir lokalleri var.
Muşspor geçtiğimiz aylarda Yıldırımspor ile 3. Lig maçı olmuştu Bursa Minareli Çavuş Sahası’nda. Bursa’nın vekillerini, Belediye başkanlarını burada gördüm. Ardından Muş Derneği tarafından düzenlenen halı saha turnuvasında bile vekiller ve belediye başkanları boy gösterdi.
Bunun resimlerini görmek bile benim içimi acıttı.
Ama o vekiller ve belediye başkanları söz konusu Bursaspor olunca ne yazık ki onları tribünlerde göremiyoruz.
Geleceklerini de düşünmüyorum.
Bursaspor’un 3.Lige düşmemesi, hatta transfer tahtasının açılarak, yapılacak transferlerle bu takımın play-off yarışı içerisinde olacağına benim inancım var.
Onun için hem Bursa kenti, hem de Bursasporlular, hem de yöneticiler omuz omuza vererek çalışma yapmaları, kulübe yeni gelir kaynakları yaratabilmek için çaba harcamaları gerekiyor.
Bakıyorum, hiçbir belediyeden Bursaspor için kalıcı gelir elde edebileceği bir arazi, ne de kent içerisindeki park alanları (özellikle kentin yolları) maalesef verilmiyor. Verilenler ise tek tek elinden alındı son dönemde.
Bursaspor’un kenti, sanayicisinden, iş insanlarına kadar herkesin bir araya gelmesi şart.
Sahi sezon başlamadan önce transfer tahtasının açılması için bir etkinlik yapacaktı Bursa’nın önemli bir sivil toplum örgütü.
Ne oldu.
Onlardan ses seda çıkmadı.
Galiba Bursa’da herkes Bursaspor’un 3.Lige düşürülmesini bekliyor gibime geliyor benim.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili İbrahim Burkay aynı zamanda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. Yani sanayicinin kalbinin attığı yerin başkanı.
Para musluğunun başındaki isim.
Ben para musluklarını Bursaspor için açmasından daha çok, son üç maçta yaşanan hakem skandalları verilmeyen penaltılarla ilgili bir tepki bekledim BTSO Başkanı, TFF Başkanvekili İbrahim Burkay’dan.
Ama tık yok sevgili başkandan.
Galiba Bursa’da sanayici olarak gördüklerimiz, bildiklerimiz de defterlerinden Bursaspor’u silip, İstanbul’un üç semt takımını mı? Aldılar.
Bursa ve Bursaspor için kenetlenmek gerekir.
İnanın atalarımızın dediği gibi ‘Kurt kışı donarak geçirir ama bu hiç unutmaz. Gerektiğinde intikamını alır’ derler.
Biz Bursasporlular olarak intikamımızı alma günü yaklaşıyor.
Tabii ki ilk olarak 2023 seçimleri olacak.