SON DAKİKA
Hava Durumu

 Üç kadın… Üç parti… Üç aday!

Osman Gürçay / Özel Haber

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 19:11
https://www.lifebursa.com
 Üç kadın… Üç parti… Üç aday!

Yakından tanıdığım üç kadın arkadaşım üç ayrı partiden Bursa Milletvekili Aday Adayı oldular.

Bir ağabeyleri olarak üçünün de bende özel yeri ve paylaştığımız güzel anılar vardır.

Bu kutlu hizmete adaylıklarının ülkemiz, Bursa’mız ve kendileri için hayırlı olmasını diliyorum.

Yolları açık olsun diyorum ve aday adayı oldukları partilerin alfabetik harf sırasına göre tanıtmak istiyorum.

Cennet Cankılıç

Ak Parti’den Bursa 1 nci bölge aday adayı olan Cennet Cankılıç’ ı basın aleminde tanıştıktan sonra dostluğumuz hep üstüne koyarak büyüdü.

Siyasi görüşünü saklamayan, tarafsızmış gibi yapmayan ama yorum ve eleştirilerinde taraf olmadan, basın etiğinden taviz vermeden doğruya yürümekten hiç şaşmadı.

Bazen Bursa için yanlış anlamalardan doğan konularda “Abi bu sorunu biz çözebiliriz” diye aradığında hiç ikilemeden evet derim ve birlikte güzel sonuç almanın hazzını yaşarız.

Milliyetçi, muhafazakar kimliğini gururla taşıyan, çağdaş, her zaman sohbet edilebilecek güvenilir bir dost olarak bildiğim Cennet Cankılıç, aynı zamanda ENBURSA CEO su olarak görev yapmaktadır.

Genellikle eski ortaklıklar geride lezzetsiz tortular bırakır ama sözünü esirgemeyen hatta arada bir beni gömen eski partnerinin onun hakkında tek olumsuz sözünü duymadığım gibi ondan da duymadım.

Cennet, daha önce de aday olmuş ama sıralamada gerilerde kaldığından TBMM ye gidememişti. Bu kez seçilecek bir sırada olacağına ve TBMM de Bursa adına güzel hizmetler yapacağına inanıyorum.

Müberra Akgün

Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan, künyesinde gazeteci yazan Müberra Akgün’ün gazeteci kimliğinin altında Bursa’da çok kişiye nasip olmayan uzun ve başarılı bir kariyer öyküsü vardır.

Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünde lisans eğitimine başlıyor. Üniversite eğitimi sırasında, Bursa Hakimiyet,  Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde muhabir olarak çalışırken, eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.1988 yılında lisan eğitimi için Londra'ya gitti ve 1990 yılında Türkiye'ye dönüp gazeteciliğe devam etti.

1994 yılından bu yana, Bursa'da radyo, televizyon, dergi yayıncılığı ve kurumsal iletişim danışmanlığı yapmakta olup, ayrıca İstanbul Senaryo Atölyesinde belgesel ve film senaryosu çalışmalarını sürdürmektedir. Yayınlanmış Info Bursa' adında kitabı vardır.

Müberra, turizm alanında da girişimci olarak, Bursa’da saygın ve misss gibi mekânlar oluşturdu. Çok ciddi ve anlamlı birçok STK ya üye olan Müberra ile sohbetin tadı doyumsuzdur.

Bir sesini duyayım diye araşıp deyip saatlerce memleket meselesi konuştuğumuz dostlarımın başında gelen Müberra’ya Bursa ve sanat adına bir de minnet borcum vardır ki; anlatılmaz yaşanır.

Dik duruşun ve sevgi dolu yüreğinle yolun açık olsun Müberra…

Birgül Yıldız Günay

Ne güzel, ne kadar pozitif, çalışkan ve başarılı komşumuzsun sen Birgül!

İYİ PARTİ Bursa Milletvekili Aday Adayı olan Birgül Yıldız Günay’ın eğitim ve çalışma hayatı dopdolu ve başarılarla geçti.

Bursa Ticaret Lisesi'nin ardından, Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İşletme, Yönetim ve Organizasyon İnsan Kaynakları Yönetimi ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinden mezun oldu.

Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı.

1988-1992 yılları arasında Dökümcüler Kooperatifi'nde, 1992-1994 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Besaş Un A.Ş.'de,1994-2016 yılları arasında yine Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Binted Ltd. Şti'nde; Muhasebe Müdürü, İdari ve Mali işler Genel Müdür Yardımcısı ve son 10 yılında da Genel Müdür olarak görev yaptı.

2003 Yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsatını, 2013 yılında Bağımsız Denetçi Belgesini aldı.

2009-2016 Yılları arasında ATATÜRK Merinos Kongre Kültür Merkezi'nin yöneticiliğini yaptı.

2017 yılında Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim elemanı olarak Örgütsel Davranış dersi verdi.

2017 Yılında kurulan İYİ Parti ile siyasete katılan Birgül YILDIZ GÜNAY,

Bursa Kurucu İl Yöneticisi olarak Halkla İlişkiler ve iletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Sonrasında İl Sekreteri, Basın Yayın ve Sosyal Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görevine 2020 yılının Ağustos ayına kadar devam etti.

2021 Yılının Mayıs ayından bu yana İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yerel Yönetimler, STK'lar ve Meslek Odaları Komisyon Başkanı olarak görev yapıyor.

Pozitif kişiliği, saygın duruşu ile çağdaş bir Türk kadını olarak ailesi ve 2 çocuk annesi Birgül'ümüz mahallemizin özel insanlarından biridir.

Birgül kardeşim eğer seçilirse Bursa’ya değer katacak önemli hizmetleri olacağından adım gibi eminim.

Ben ise üç ayrı partiden aday adayı olan üç kadın kardeşim için sandık başına geldiğimde ne yapacağım onu düşünmeye başladım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.