Bursaspor Kulübü’nün Divan kurulu toplantısı uzun bir aradan sonra Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Salon sıkışıktı, tavanı basıktı, kalabalık insanların bu covit hastalığı döneminde bu kadar iç içe olmalarının sakıncalarını da belirtmek istemiyorum.
Aslında burada üzerinde durulması gereken çok önemli bir konu var;
Bugün sizlere onu aktarmak istiyorum.
Bursaspor’un Divan Kurulu’na katılacak üye sayısı, 736’ya yükseldi.
Rakamın bu kadar yüksek olmasının ana nedeni, tüzük yenileme toplantısında tartışmalara karşın 20 yıla indirilmesiyle sayı bu rakamlara ulaşmıştı.
Bakıyorum bu kadar çok Divan Kurulu üyesi varken, birçoğu ise kent merkezinde yapılmıyor diye şikayet ederken Merinos’taki toplantıya katılan üye sayısı gerçekten komik ötesiydi. Sadece 82 üye geldi dün akşamki toplantıya.
Sicil Kurulu üyesi avukat Gökhan Tuzlacıoğlu sıkıntıları açıkça dile getirdi.
Rakamın artması, bir de 3 toplantıya katılmayanların oy kullanma hakkı ellerinden gitmesi nedeniyle bir sonraki genel kurulda aday bile olamayacaklar. Rakamın yüksek olması nedeniyle de toplantı maalesef gününde değil 15 gün sonra yapılabilecek.
Sanıyorum Divan Kurulu’na katılma hakkını kazanan tüm üyeler üç ay sonra gerçekleştirilecek olan toplantıya katılırlar ve seçme ve seçilme haklarını kaybetmezler.
Aslında üzücü bir olay daha duydum dün akşam ki toplantıda.
Divan Başkanlık Kurulu Başkanı olan Galip Sakder’in üzüntüden mide kanaması geçirmesini öğrenmek oldu. Çok üzüldüm.
Kadrodan üç oyuncunun bir anda Trabzonspor’a oldu bitti ile satılması. Yönetimden istifalar. Kongre öncesinde başkan ve yönetici arayışları için yoğun bir tempo. Eski yönetimin ödemediği futbolcu alacakları. Takımın ligde düşme hattında yer alması derken, Başkan Galip Sakder’in bünyesi bu kadar stresi kaldıramadı sanırım.
Bu nedenle Divan Kurulu Başkanımıza bir kez daha büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Aslında dün önemli gelişmelerde yaşanmıştı Bursaspor cephesinde.
Emniyet güçlerimizin olağanüstü gayretleri sonrasında fiber kabloları çalan hırsızların yakalandığını kulübümüzün resmi sitesinde açıklanmasıyla da rahat bir nefes alındı diyebilirim.
Bursaspor Kulübü Başkanı Ömer Furkan Banaz’ın yaptığı konuşmasında üyelere umut vermesi, takımın içinde bulunduğu türbülanstan çıkacağını, en önemlisi Bursaspor’un parasının bundan sonra emin ellerde olduğunu söylemesi çok önemliydi.
Başka bir önemli konu ise Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımının Avrupa’nın iki nolu kupasında Avrupa’nın en iyi 16 takımı arasına girmesi, camiada büyük sevince neden oldu. Gerçekten bu küçümsenmeyecek başarıya imza atan başta başkan Sezer Sezgin, yönetim kurulu üyeleri, kulübün sponsorları olan Uludağ İçecek Başkan vekili Ömer Kızıl, yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl, baş antrenör Dusan Alimpijaviç, yardımcıları, sporcular, doktorundan malzemecisine kadar herkese camia olarak teşekkür borçluyuz.
BURSASPOR HAZIR
Bursaspor 2 Nisan Cumartesi günü Ramazan ayının ilk gününde kendisi için büyük önem taşıyan Ankara deplasmanına çıkacak. Rakip, ikinci yarıda çıkış yakalayan Keçiörengücü.
Bursaspor, kondisyon yüklemelerinin ardından son üç günü ise taktik ağırlıklı çalışmalar yaparak geçirdi teknik direktör Mustafa Er ile birlikte.
Basına açık olarak gerçekleştirilen son çalışma dün 17.30’da idi. Divan Kurulu toplantısı nedeniyle buraya katılamadım.
İzlediğim son çalışmada düz koşu yapan Yusuf Türk, takımla çalışmalara katıldı mı, kanat oyuncusu olan ve açık olarak yapılan çalışmalarda sadece düz koşu yapan, hatta sonuncusuna katılmayan Thievy Bifouma takıma dahil oldu mu bilemiyorum.
Ancak Azerbaycan milli takımından dönen Namık Alaskarov ile U 19 Milli takımında başarılı olan ve bir gol atan Tuğbey Akgün takıma dahil oldular.
Son çalışmayı yarın yapacak olan Bursaspor, kritik mücadele için sabah çalışmasının ardından Ankara’ya yola çıkacak.
KARAR MECLİSTEN GEÇTİ
Yıllardır hazırlanan yasa meclisten geçti.
Geçmesinin üzerinden de tartışmalar başladı.
A.Ş olan kulüplerden itirazlar hemen başladı. Çünkü denk bütçe kavramı nedeniyle transferde büyük sıkıntı yaşayacaklar.
Sanıyorum Bursaspor açısından en önemli gelişme üyelerin istemedikleri A.Ş’ye geçişin başlayacak olmasıdır.
Sanıyorum Bursaspor’un yeni yönetimi bu konuda hukukçularla birlikte hemen çalışmalara başlayacaktır.
Yasadaki bir başka ilginç konu ise kulüplerin birleşmesi halinde tüm borç ve alacakların yeni kulübede geçmesi oluyor. Yani bu da demek oluyor ki Bursaspor, başka bir kulüple birleşerek AŞ olursa kazandığı Süper Lig, Türkiye Kupası şampiyonlukları da kaybolmayacak.
Sanıyorum bu konuda Bursaspor Kulübü’nün hukukçuları detaylı açıklamalarla kamuoyunu bilgilendireceklerdir.