Bursa’nın merkez ilçesi Osmangazi.

Yani kentin kalbinin attığı ilçesi.

Ancak bu ilçede milyonlar yaşamasına karşın, özellikle spor salonları sayısında herhalde Türkiye’de son sıralarda yer alır diye düşünüyorum.

Hem büyük kent olacaksın, hem de iktidarın desteklediği belediye olacaksın, belediyeler kanununda ilk maddelerinde olduğu gibi gençliğe hizmet edecek spor tesisi kazandırmak.

Ama gelin görün ki Bursa’da bu maalesef gerçekleşemiyor.

Bakın Bursa Büyükşehir Belediyesi kentin merkezindeki 3 bin 500 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Sarayı’nı yerle bir etti. 

Yerine salon yapmayı her halde unuttu.

Duyduğuma göre yapılan salon ihalesine katılımlar olmuyormuş.

O nedenle yeri bomboş duruyor.

Oradan her geçtiğimde inanın açılışında görev yapan bir voleybol hakemi olarak, gazeteci olarak onlarca haberini yaptığım salonun yerle bir olduğunu görmek içimi acıtıyor.

Ama Bursa’da doğmamış, o salonda spor yapmamış insanlar oranın değerini ve gençlik karşısındaki önemini bilemez.

Bilemiyorlar da.

Bilmiş olsalardı Atatürk Spor Sarayı’nın yerine salon inşaatı hemen başlatılırdı.

Bin, bin 500 kişilik salon yerine ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılacağı salon yapılması gerekirdi diye düşünüyorum.

Gelelim Osmangazi Belediyesi’ne.

Botanik Park’ın hemen üzerinde Soğanlı Mahallesi bulunuyor.

Kentsel dönüşüm nedeniyle burada nüfus yoğunluğu giderek artıyor.

Boş alana Osmangazi Belediyesi ‘Millet Bahçesi’ yapıyormuş.

Haberi Osmangazi Belediyesi’nden gelince çok üzüldüm.

Soğanlı Mahallesinde ortaokullar basketbolda solunu olmamasına rağmen Türkiye ikinciliğini kazanan Çukurca Fan Clup Okulu var.

Buraya Millet Bahçesi yapılacağına, 3-4 bin seyirci kapasiteli bir spor salonu yapılsa iyi olmaz mıydı? Sayın Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın Millet Bahçesi yerine bir çok amaçlı salon yapmayı planlasaydı iyi olmaz mıydı.

Hatırlayın Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası ülkemizde yapılmıştı.

Bursa’da grup maçlarının yapılacağı şehir olarak belirlenmişti.

Ancak sadece Nilüfer İlçesi’ndeki TOFAŞ Salonu’ndan başka salonun olmaması nedeniyle kentimizden başka bir ile verilmemiş miydi?.

Oysa kentimizin yerel  yöneticileri gençliğe spor yapacakları salonlar yerine millet bahçesi yapmalarına ben bir anlam veremiyorum.

Atatürk Stadı yıkılıp Kültürpark’ın yanındayken buraya Millet Bahçesi yapılması, Botanik Pak’ın hemen üzerine ikinci bir Millet Bahçesi yapmanın bir anlamı var mı?

Ben çözemedim.

Çözen arkadaşlarımız ve kentimizi yönetenler bilgilendirirse mutlu olurum.