AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa İl Başkanlığı için öne çıkan isimlerden Davut Gürkan'ı tercih ederek Bursa İl Teşkilatı'nı ona emanet etti.
Davut Gürkan daha önce de yönetimlere girerek basın ve iletişim gibi önemli görevler icra ettikten sonra Türk Kızılay Bursa Şube Başkanlığı görevine getirilmişti.
Fahri olarak yürütülen bu görevi başarı ile yöneten Davut Gürkan doğru iletişim özelliğini burada da sürdürerek Türk Kızılay Bursa Şubesi ile Bursa halkı arasındaki ilişkilere katkıda bulunmuştu.
AK Parti İl Başkanlığı'nda seçim takvimi başlamadan önce İl Başkanı Ayhan Salman'ın seçime girmeyeceği ya da başka deyişle devam için tercihler arasında olmadığı biliniyordu.
Ayhan Salman, büyük bir olgunluk ve nezaketle süreci yöneterek, AK Parti'nin, liderinin ve teşkilatının emrinde bir nefer olarak çalışacağını ifade ettiği veda mesajı ile görevini tamamlamıştı.
İstanbul'da Huber Köşkü'ne çağırılan ve teşkilatça belirlenen Gökay Bilir, Ali Yılmaz, Mustafa Yavuz, Nazım Maral, Davut Gürkan ve Hasan Çepni'den oluşan altı isimden Davut Gürkan, Reis'in tercihi ile Bursa'ya il başkanı olarak dönmüştü.
Davut Gürkan, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Webinar ile katıldığı tek adaylı kongrede oluşturduğu yönetim kurulu ile birlikte malum ilan edilerek resmen il başkanı oldu.
AK Parti'nin Bursa'daki bilinen gücü bellidir.
Bir ilin çıkardığı 20 milletvekilliğinden 12'sini, 18 belediyesinden 14'ünü (ittifak ile 15'i) çıkaran bir partinin gücü ve başarısı elbette tartışılmaz.
Bence özellikle yerel seçimlerdeki İstanbul, Ankara, Antalya sonuçlarından sonra asıl bilinmeyen "Bursa'da il başkanları mı başarılı yoksa AK Parti başarılı da skor il başkanlarına mı yazılıyor?" sorusunun cevabıdır.
Bir işin sonunda sayım varsa başarı ya da başarısızlığının sonucu matematiksel olarak ifade edilir.
Bu durum sınavda da böyledir, seçimde de böyledir...
Gerçek doğru kaç puan aldığınız, kaç doğru yaptınız, yüzde kaç oy aldınız soruları değildir.
Size iki soru sorulur!
Sınavı geçtiniz mi?
Seçimi kazandınız mı?
Sözün özü Bursa'da görevden alınan Cemalettin Torun dışındaki bütün il başkanları sınavları geçmiş ve seçimleri kazanmıştır.
Cemalettin Torun, koltuğa oturup partisi için çalışmak yerine, koltuğun gücünü kullanarak kendine ve çevresine siyasi güç, maddi yarar sağlamak yolunu seçtiği iddiaları ayyuka çıktığı için görevden alınmıştır.
AK Parti'de bu damgayı yiyenlerin dışında bütün geçmiş başkan ve yöneticilerin saygınlıklarını koruduklarını biliyoruz.
Davut Başkan'ın bu kritik noktayı dikkate alacağını umuyorum.
Nöbeti devreden Ayhan Salman, ülkemizde rüzgarın karışık estiği yerel seçimler dahil olmak üzere birçok sınavı başarı ile vermiştir.
Böyle görevlere gelenlerin hedefi, niyeti ve söylemi çıtayı bir üst noktaya taşımak olarak dillendirilir ancak dediğim gibi doğruyu belirleyen ilk seçim ilk sınav olacaktır.
Davut Gürkan da kongrede aynı hedefleri koydu ve belirlediği yönetim kuruluna kefil oldu.
Naçizane önerim yola devam ederken yanına, önüne, arkasına dikkat etmesi ve yorulan olursa değiştirmeyi bilmesidir.
Siyasette kesilen faturaları hep patronlar öder!