SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaybolan 2 kişi, 13 saat sonra bulundu

Tunceli’de dün dağlık bölgede mantar toplarken kaybolan Hüseyin Gündüz (45) ve Müslüm İpek (38), 13 saat sonra bulunarak, askeri helikopterle bölgeden alındı. Gündüz ve İpek’in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 15:17
https://www.lifebursa.com
Kaybolan 2 kişi, 13 saat sonra bulundu

​Pülümür ilçesi, Bozağakaraderbent köyü kırsalında dün sabah saatlerinde mantar toplamaya giden Hüseyin Gündüz ve Müslüm İpek, gece saatlerinde evlerine dönmedi.

Kendilerinden haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye, dün saat 23.00 sıralarında AFAD, jandarma, UMKE, Tunceli Arama Kurtarma Derneği, MEB AKUB ve gönüllüler sevk edildi.

Gece boyunca etkili olan yağış nedeniyle güçlükle sürdürülen çalışmalar 13’üncü saatte sonuç verdi. Gündüz ve İpek, bugün saat 12.00 sıralarında bulundu. Sağanak nedeniyle yollarını kaybettiklerini söyleyen ve bitkin oldukları gözlenen Gündüz ile İpek için bulundukları bölgeye askeri helikopter sevk edildi.

İlçe merkezine getirilerek hastanede kontrolleri yapılan Gündüz ve İpek’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.