SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıkılan binalardan sorumlu 21 isim aranıyor

Malatya'da asrın felaketi sonrası yıkılan binalar ile ilgili ihmali olduğu öne sürülen 21 kişi hakkında arama kararı bulunurken, gözaltına alınan 15 kişiden 2'si tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 15:07
https://www.lifebursa.com
Yıkılan binalardan sorumlu 21 isim aranıyor

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 15 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken 2 isim ise serbest bırakıldı. 11 ismin sorgusu emniyette devam ederken 21 kişi hakkında ise yakalama ve gözaltı kararı bulunuyor.

Yaşanan çifte depremin ardından Malatya’da 1386 kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı. Kentte enkaz kaldırma çalışmaları ise halen devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.