Pazar sabah saatlerinde 25 bin biletin satıldığı duyurulmuştu bazı çevrelerce.

Gerçekten 1 saat önce Bitci Timsah Park’a girince tribünlerin yükünü almaya başlaması bunun en güzel örneğiydi. Teksas’ta, Maraton’da, hatta Tofaş Tribünü’ndeki kalabalık dikkatimi çekti. Bu tribünde daha önce gelen taraftar sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu.

Sıcaktan zeminin kurumaması için maçtan bir saat önce aylar sonra sulanması dikkatimi çekmişti.

Kadrolar elime geldiğinde Bursaspor’un yedek kulübesinde elinden ameliyat olan kaleci Erhan Erentürk ile Talha Yakın’ın olması dikkatimi çekti.

Bursaspor’un özellikle Manisa FK karşılaşmasının ikinci yarısında başarılı bir performans ortaya koyan isimler Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında ilk on birde yer alıyordu.

Teknik Direktör Mustafa Er, savunmayı yine bozmamış. Hasan Ayaroğlu’nun yerinde orta alanda İsmail Yüksek, Namık Alaskarov’un yerinde ise forvette Thievy Bifouma görev yapıyor.

Bursaspor taraftarlarını anlayabilmek gerçekten çok zor. Süper Lige yükselmiş Bereket Sigorta Ümraniyespor sahaya önce kalecileri, sonrasında takım çıkarken, ıslıklar, protestoların olmasına ben bir anlam veremedim doğrusu.

Maçın başlamasına 10 dakika kala tribünlerdeki doluluk oranı bu sezonun rekoru olarak kayıtlara geçecektir. Satılan biletin yanı sıra, kadın ve 18 yaş altı çocukların biletsiz girdiklerini açıklanmasıyla birlikte, maçı izleyen taraftar sayısı 37 bini rahat geçmiştir diye düşünüyorum.

İki takım sahaya, “YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” yazılı olan pankartla çıktılar.

Tribünlerde futbolculara olağanüstü ilgi vardı. Önce Teksas’a, sonrasında da Maraton tribüne davet edildiler. Teknik direktör Mustafa Er haftalar sonra saha içerisinden takımını yönetiyor.

Maça iyi başlayan taraf Bereket Sigorta Ümraniyespor oldu. Top sürekli onların ayağındaydı. Ancak İstanbul temsilcisinin kalede pozisyonu yok gibiydi. Tüm üstünlükleri Bursaspor ceza alanı dışına kadardı. Sonrasında yoktular.

14.dakikada Napoleoni ofsayt pozisyonundaki Hasiç’e verdi. Yardımcı ofsayt vermeyince Hasiç’in şutunu Canberk iki hamlede kurtardı ve gole izin vermedi. Bu dakikadan sonra stresi üzerinden atmaya başlayan Bursaspor rakip kaleye yüklenmeye başladı.

Baskılı oyun meyvesini verdi ve 24. Dakikada. Enver Cenk Şahin’in sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta arka direğe ortasında gerilerden gelen Luka Çapan’ın kafa şutuyla Bursaspor 1-0 öne geçince Bitçi Timsah Park’ta sanki deprem olmuş gibi coşkuyla sallandı.

Ben Bursaspor’dan ikinci golü beklerken, golü bulan taraf Bereket Sigorta Ümraniyespor oldu. Pozisyon bile yokken Vrasajevic’in sağdan gitti. Ortasında ceza alanı dışında kontrol eden Adjin Hasic’in şutunda top yerden sekerek köşeden filelere gidince tribünlerde inanılmaz bir sessizlik çöktü.

Uzatma dakikalarında Napoleoni’nin kale sahasının hemen dışından attığı şutu Canberk Yurdakul kornere atarak gole vermeyince devre karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya Bursaspor’da teknik direktör Mustafa Er, İsmail Yüksek’in yerine Hasan Ayaroğlu’nu alarak başladı.

Oyunun kontrolü bize bir türlü geçmedi ilk 10 dakikalık bölümde. Ama Bifouma, Bruno ile pozisyonlar bulan Bursaspor oldu. Tabii ki en büyük sıkıntı golü atacak isimle topu buluşturamamak oldu. Ümraniye’de yere yatanın vakit geçirmek için kalkmaması ise Süper Lige çıkmış bir takıma doğrusu hiç yakışmadı.

59.dakikada Bereket Sigorta Ümraniyespor beklemediği bir anda öne geçti. Kartal Yılmaz’ın köşe atışı stoperler seyretti. Aradan iyi yükselen İdrissa Camara kafayı vurdu ve 1-2 geriye düştü Bursaspor.

İki dakika sonrası herkesin top ayağına geldiğinde protesto ettiği Enver Cenk Şahin, Massimo Bruno’nun ortasında ceza alanı içerisinde topla buluştu ve köşeye harika vurdu ve skoru 2-2’ye getirdi.

Sonrasında oyun tamamen Bereket Sigorta Ümraniyespor ceza alanı içerisine yıkıldı. İnanılmaz şutlar attı Bursasporlu futbolcular. Ancak kaleci Orkun Özdemir inanılmaz kurtarışlarla gole bir türlü izin vermedi.

75. dakikada teknik direktör Mustafa Er’den iki hamle birden geldi.  Bifouma ile Enver Cenk Şahin’in yerlerine Namık Alaskarov ile Kubilay Sönmez oyuna dahil oldu.

85. dakikada Acolatse nefis çalımlarla ceza alanına girdi. Burak Altıparmak’a alda at diye kesti. Burak’ın şutunu yine kaleci kurtararak gole izin vermedi. Bundan iki dakika öncesinde bu kez Namık’ın köşeye giden şutunu çıkartmıştı kaleci Orkun Özdemir.

Maç böyle bitse inanın çok üzülecektim.

İnanılmaz goller kaçırmıştık.

Uzatmanın son dakikası oynanıyor.

İnanılmaz bir pozisyon. Herkes vuruyor kaleciden, defanstan dönüyor. En son topla buluşan sağ bekten ileriye gelen Uğur Kaan Yıldız bom boş önünde bulduğu topu filelere gönderdi.

İnanılmaz bir coşku yaşadık futbolcular sahada biz basın tribününde.

Bu galibiyet gerçekten hayat öpücüğü oldu Bursaspor için.

Gerçekten bu maçta ben bir kez daha kalp krizi geçirmemişsem inanın bir daha geçirmem.

Üst üste alınan üçüncü galibiyet.

Gerçekten kıvılcım bir anda ateşe döndürdü.

Maç sonu sevinç ise gerçekten görülmeye değerdi.

Bana göre maçın özeti, takıma savunmacılar hayat verdi. İlk golü Luka Çapan, son golü ise Uğur Kaan Yıldız attı.

Buda benim başlığımı doğrulamaya yetti de arttı bile.