Bursaspor'un 29. Başkanını seçeceği genel kurula yine beklenen ilgiyi göstermedi üyeler. 4044 üyeden sadece 450'sinin katılması en güzel örnek diyebilirim. Sonrasında üye sayısının bin 1000'lere kadar yükselmesi sevindirici oldu.

Süre uzadıkça gelen genel kurul üyesi sayısı tam bin 592 oldu. Ancak bunların 92'si oy kullanma hakkına sahip değildi.

Bunda genel kurulun pandemi yasakları nedeniyle toplantının cumartesi günü ve iş saatine denk gelmesi büyük bir ihtimalle neden olmuştur.

Bursa'nın 17 ilçesi var. Genel Kurula merkezden sadece Nilüfer ile birlikte İznik Belediyesinin çelenkleri dikkatimi çekti. Ne Bursa Büyükşehir, nede ilçe belediyelerinden genel kurula tek bir çiçek gönderilmemesi üzüntü vericiydi. Ancak kongre başlayalı 3 saati geçtiği anda Yıldırım Belediyesi'nin çelengi geldi Timsah Arena'ya.

Bu da sadece iki belediyenin Bursaspor'u sevdiğine bir kez daha tanık olduğuma üzülmedim desem yalan olur. Hani nerede Bursa'nın hem Büyükşehir, hem merkez, hem de diğer ilçelerin çiçekleri. İnanın yıllar öncesi yapılan genel kurullar çiçek bahçesine dönüyordu. Şimdilerde ise sadece 3 çelenk geliyorsa, Bursaspor'a belediyelerin, siyasilerin bir değer vermediğini gözler önüne seriyor zaten.

Üç başkan adayı genel kurulu yönetmesi için Divan Kurulu Başkanlığı'na Emre Akçil'i, Başkan Vekilliğine Mustafa Ersel Oytun'u, Yazman Üyeliğe Cem Başdar ve İbrahim Alagöz'ü ortak aday göstermesi dikkat çekiciydi.

Güzel olan itirazlar olmadan genel kurulun yapılmasıydı.

Beni en çok üzen zemin arzulanan düzeyde iyi olmamasına karşın, oylama sandıklarının saha içerisine kurulmasıydı. Gerçekten düzenleme çok güzeldi. Ama binin üzerindeki üye, sandık görevlileri, onların yanısıra güvenlikçiler, saatlerce bozuk olan zemini inanın daha da bozdular. Zemini daha da kötü yaptılar.

Zeminin basın tribününden güzel görünüyordu bizlere. Ancak oy kullanmak için zemine girdiğimde ne denli yanıldığıma tanıklık ettim. Zemin çok bozuk. Futbolcuları topu kontrol edemiyor diye tribünden kızıyordum. Ancak yürürken bile zorlandığım zeminde onların hatalarını mazur görmek gerekir.

Oylama başkanların konuşmasında sonra başladı.

Üç başkanı dinledikten sonra sandığa giderek görevimi yaptım.

Denetleme Kurulu için ayrı bölmeye gittim. Ancak Divan'ın oylamasını yaptığı Bağımsız Denetleme Kurulu'nun listesi yoktu orada. Üç başkan adayı Erkan Kamat, Hayrettin Gülgüler ve Serdar Acarhoroz'un Denetleme Kurulu listeleri vardı.

Bu durum benim kafamı karıştırdı. Ancak yetkililer oylanan kurulun sadece İbrahim Yazıcı'dan sonraki hesapları denetleyebileceğini vurgularken, bu konuda son noktayı da seçilecek yönetim kurulunun vereceğini belirttiler.

Sanıyorum burada işler bayağı karışacak.

Son noktayı inşallah mahkemeler koymaz.

Bu genel kurulda mahkemelik olmaz.

Bana göre genel kurulun en önemli gelişmesi eski yöneticilerden olan şimdilerde önemli sağlık sorunu yaşayan Hasan Gülayan'ın özel aracıyla geldiği stadyumda özel olarak oy kullanması oldu.

Hasan Gülayan'ı gören Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Turgay Erdem ve diğer iş insanların verdikleri moral çok güzel oldu.

Aslında oy verme işlemi saat 19.00 gibi sona ermişti. Ancak üç başkan adayı son oy verme işlemini 20.00'ye uzatması nedeniyle yaklaşık 2 saatlik boş boş bekleme yapıldı tribünde biz basın mensupları.

Oy kullanımının en garip olayı ise oy kullanan üyelerin ısrarlar zeminde kalarak tribüne çıkmamalarıydı. Yeni seçilecek yönetimin bence en önemli kararları tahta ile birlikte zeminin yeniden yapılması olacak. Yoksa futbolcuların işleri gerçekten maçlarda çok zor olur bu kötü zeminde.

Sandıklar açılsın diye beklerken tribünde ilginç yorumlara tanıklık ettik. Erkan Kamat'ın önde gittiğini söyleyenler çoğunluktaydı, oy pusulalarına bakıp. Emin Adunur'un da yer aldığı Hayrettin Gülgüler'in özellikle son iki sandıkta iyi oy aldığı iddia edildi. Bekleyip sonucu gördük.

Divan Başkanlık Kurulu ilk önce denetleme kurulu için oy kullanılan 5 sandığı açtı. Burada 331 oy alan Hayrettin Gülgüler'in mavi listesinde yer alan Erhan Öztürk, Rabia Nur Afşar ve Onur Dağlı seçildi.

Ara verilmeden başkanlık seçimi için oy sayımına geçildi.

İlk dört sandıkta Erkan Kamat 4 oy farkla ilk sıradaydı. Ancak beşinci sandıktan sonra ibre Hayrettin Gülgüler'e döndü. Açılan sandıkların yüzde 50'si bittiğinde Gülgüler, Kamat'a 39 oy fark yapması başkanın rengini bana göre belli etti.

Emin Adanur'un listesinde başkan adayı olarak gösterdiği Hayrettin Gülgüler Bursaspor'un 29. başkanı oldu.

Bana göre Emin Adanur'u seçimi kazandıran en büyük etken Mustafa Er ve Pablo Martin Batalla ikilisiyle devam edeceğini açıklamasıydı. Bu birçok Bursaspor sevdalısının oyunun tercih nedeni oldu diye düşünüyorum.

Şimdi önemli olan seçimlerden önce biz basın mensupları önünde verilen vaatlerin yerine getirilmesidir. Sanıyorum verilen sözler tutulursa, bu sezon Bursaspor belki de TFF 1. Lig'de misafir olur ve yeniden layık olduğu Süper Lige yükselir.