Gerçekten Bursaspor'un Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantılarını özlemişiz.
Dün uzun bir ayrılıktan sonra bu özlemimizi yeni teknik direktörümüz Özcan Bizati'nin basın mensuplarıyla Beypiliç Boluspor maçı öncesinde yaptığı toplantı ile giderme fırsatı bulduk.
Gözlemlediğim kadarıyla Kocaeli'de yapılan 10 günlük kamp, takımdaki arkadaşlık ve yardımlaşma isteğini en üst seviye çıkartmış.
Bunu antrenmana çıkarken tüm futbolcuların yüzlerinin gülmesi, birbirleriyle şakalaşmaları, kampın ne denli güzel geçtiğinin işareti olarak gördüm.
Teknik Direktör Özcan Bizati, sorularımızı gerçekten dürüstçe hiçbirini atlamadan kim ne sorduysa, onu cevapladı.
Şu bir gerçek;
Boş hafta, ardından milli takım arası derken tam 3 haftalık boşluk, Özcan Bizati'nin oyun formatını oturtması açısından yararlı geçmiş. Bizati, "Oyun formatımızın yerleşmesi açısından bu süre çok yararlı geçti. Biz oyuna hükmeden yapıya kavuşmak hedefindeyiz. Şimdi 60 dakikalık hükmetmeyi 2-3 hafta içerisinde 90 dakikaya çıkartmak hedefindeyiz" derken bazı sıkıntılarını da dile getirdi.
Örnek olarak Milli takımlara giden oyuncularını gösterdi. Bilindiği gibi 6 milli takıma giden oyuncunun, oyun formatının oturması konusunda onlar geri kaldıklarının altını çizdi.
Tüm oyuncularının performanslarının iyi olmak zorunda olduğunun altını çize teknik direktör Özcan Bizati'nin, "Herkes formda olmak zorunda. Formda olanlar bizle devam eder. Formsuz olanlarla yollarımız ayrılabilir" derken bir anlamda futbolcularına gerekli uyarıları da yapmış oldu.
Tabii benim gibi herkesin sakatlar konusunda bilgi edinmekti.
Kaleci Erhan Erentürk'ün, Beypiliç Boluspor maçında oynama ihtimali yüksek. Ayrıca Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'ndeki zemin nedeniyle sakatlanan İsmail Yüksek de pazar günü forma giyebilir. Ancak İsmail Çokçalış'ın bağlarının düzelmesi için tıbben bir aylık süreye daha ihtiyacı olduğunu öğrendim.
Birde sakat olarak gelen Christobal Jorquera var. Sanıyorum tecrübeli oyuncu devre arası transferi gibi kadroya dahil olacak gibi. Bu da orta alanın daha da güçlenmesini sağlayacaktır.
Bursaspor, takım olarak Beypiliç Boluspor mücadelesine hazırlanıyor.
Bu mücadele, kötü gidişin durması, takımın hızla düşme hattından yukarılara doğru yükselebilmesi için çok ama çok önemli.
Bu nedenle, aşılarını olan tüm taraftarlarımızın Pazar günü saat 19.00'da Bitçi Timsah Park'taki mücadelede tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını desteklemeleri, onlara moral verebilmeleri için çok önemli.
Son milli araya kadar oynanacak dört maç ve burada alınacak galibiyetler takımın rotasını belirleyecektir.
BÜYÜKŞEHİR FARKLI OYNUYOR
Bursa Büyükşehir Belediyespor AXA Sigorta Efeler Ligi'nden düşmüştü.
Sezona İnegöl Belediyespor'un çekilmesiyle birlikte kendisini yeniden Efeler Ligi'nde buldu.
Kupa Voley'de çeyrek finale set averajıyla yitiren Bursa Büyükşehir Belediyespor, lige gerçekten çok iyi başladı.
Hafta sonunda İzmir'de Altekma'yı, dün ise Bursa'da Kupa Voley'de yenildiği Galatasaray HDİ Sigorta'yı üstün bir oyundan sonra 3-0 gibi net skorla yendi.
Gerçekten yeşil beyazlı oyuncuların verdikleri mücadeleyi görürken büyük mutluluk duydum. Oyuncuların bir de tribünlerde seyirci desteği olsa, sanıyorum, oynadıkları voleybol herkesi mutlu eder.
Büyükşehir'in bu sezonki başarısında en büyük etkenlerin başında baş antrenör Levent Zoroğlu, teknik ekibinin katkısı büyük. Aslında takımı çok iyi oynatan, hücumları çok iyi organize eden hem de takım kaptanı pasör Ekrem Caner Çiçekoğlu'nun bu başarıdaki katkısını unutmamak gerek.
Onların bu hafta sonu son şampiyon Ziraat Bankası ile maçları var.
Böyle tempolu oynarlarsa bu sezon Bursa Büyükşehir Belediyespor birbirinden güzel işlere imza atabilir.
Emeği geçenleri kutluyorum.
Şimdi sırada Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımının cumartesi günü Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk sınavı. Bursa kadın basketbolu, 15 yıl aradan sonra bu ligde var.
Cumartesi günü saat 14.00'de Bursa Büyükşehir Belediyespor'un rakibi ise Kadınlar 1. Ligi'nde birlikte yükseldikleri Antalya 07 Basketbol Kulübü. Bu maçta alınabilecek galibiyet, yeşil beyazlıların ilk sezonlarına galibiyet ve moralle başlayacağının işareti olacaktır.