SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğru söze ne denilebilir

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2023 12:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 12:32

Bursaspor gerçekten çok garip.

Süper Lig Şampiyonluğunun 13. yıl kutlaması olan 16 Mayıs’ta 2. Lige tutunabilmesi için 1 puanın yeterli olduğu bir maç oynadı Somaspor ile.

Oysa o bir puan kendisine maç içerisinde kaç kez geldi.

Ama aşırı gerginliğin yanı sıra buna bir de hakem komedisi eklenince ortaya gerçekten uykularımızı kaçırtan bir sonuç çıktı.

Bursa’da ne iddialı takımları deviren Bursaspor, bu kez taraftarı olmayınca zorlu bir eşiği yine atlayamadı ve 5 golle yenilerek kendisini resmen ateşin içerisine attı.

Gerginlik hepimizde vardı.

Bir de takımın önemli isimlerinden birisi olan Kubilay Sönmez’in sarı kart görerek, takımın kaderini belirleyecek kritik bir mücadelede cezalı duruma düşmesi de işin tuzu biberi oldu.

Aslında Bursaspor’da uzun yıllar futbol oynayan ve kaptanlık yapan Sinan Bür büyüğümüz 3-5 biten Somaspor karşılaşması sonrası çok güzel bir paylaşımda bulurdu. Gerçekten altına imzamı atabilirim.

Sinan Bür büyüğümüz instagram paylaşımında acı gerçeğin altını çizerken, yönetimin geçen sezon Bandırma’da yaşanan kabusun tekrarlanmaması için şu uyarıda bulundu:

“Bugün rakibi önünde çok zayıf kalan ve 5 gol yiyerek kümede kalma ümidini mucizelere bırakan Bursaspor'un teknik kadrosu ve oyuncuları şımarık davranışları ve çok hatalı pozisyonlara çanak açmaları nedeniyle Bursaspor tarihinin en zor maçına çıkmak durumundalar. Üstelik rakibi de bizimle aynı sıkıntılı pozisyonda. Bursaspor'a deneyimsiz teknik adam macerası yaşatanlar, son maçı geçen seneki gibi uyuyarak izlemesinler...”

Bursaspor yönetimi kendisini seçimlere kaptırınca maalesef Türkiye’nin belki en tecrübesiz, futbolu süzemeyen, doğru karar veremeyen hakemini Bursa’ya gönderdi Merkez Hakem Komitesi. Aslında ben Profesör Lale Orta göreve gelince umutlanmıştım.

Ama bakıyorum ki hiçbir şey değişmemiş. Bursaspor’a olan öfke, kin, nefret ne Türkiye Futbol Federasyonunda ne de futbolun yan kuruluşlarında bitmemiş. Hatta artarak devam etmiş.

Aslında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Bursaspor’u davetine bizleri değil ama bugüne kadar Özlüce’ye gelmeyen Anadolu Ajansını davet eden zihniyet gerçekten harekete geçmek mecburiyetinde.

Bursaspor atkısı boynunda dolaşan Bakan Mustafa Varank, Bursaspor için artık harekete geçmeli. Tabii etrafında olan Ak Partililer Bursaspor konusunda kendisini bilgilendirirlerse. Futbola düşkün olan Mustafa Varank’ın futbolu yönetenlere gerekli uyarılarını şimdiden yapması şart.

Yoksa 3 gün sonra oynanacak maçta alınacak yenilgi Bursaspor’u maalesef düşünmek bile istemediğimiz 3.Lig’e düşmesine neden olacak.

DÜŞME HESAPLARI

Bursaspor’un geçtiğimiz haftayı bay geçiren ve düşme korkusu yaşayan Eşin Group Nazilli Belediyespor deplasmanında alacağı 1 puan ligde tutacak. Rakibini ise ateşin içerisine belki de 3.Lige düşmesine neden olacak.

Düşme hattında yer alan takımlar arasında en rahat olanı İnegölspor. Bordo beyazlılar cumartesi günü genç oyuncularıyla oynayan Tarsus İdman Yurdu’nu konuk edecek. 44 puanı olan İnegölspor puanını kolayca 47’ye yükseltebilir.

Isparta 32 Spor da sahasında Sivas Belediyespor’u konuk edecek. 43 puanı bulunan Isparta ekibi kazanması halinde diğer sonuçları bekleyecek.

45 Puanla düşme hattının hemen üzerinde yer Batman Petrolspor sezonu deplasmanda oynayacağı Şanlıurfaspor maçıyla noktalayacak. Komşu iki ilin maçını ev sahibi kazanırsa, Batman temsilcisi lige veda edecek.

Bursaspor ve Batman Petrolspor’un ikisinin de yenilmesi halinde ligde ikili averajla Bursaspor kalacak. Rakibini her iki maçta yendiği için.

Baktığımızda Bursa kenti olarak bu hafta sonu galiba hepimiz Şanlıurfasporlu olacağız. Kazanması için her halde bildiğimiz bütün duaları okuyacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.