SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan’da inanılmaz zafer

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2022 23:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2022 11:50

Dünya ve özellikle Avrupa basketbolunda Yugoslavya bir ekol.

EURO Cup’ta son 16 turunda Frutti Extra Bursaspor’un rakibi ise kendi oyuncuları ile değil, bu kez Amerikalı, Fransız, İsrailli oyuncularıyla mücadele eden Sırbistan’ın Partizan Nis Belgrad takımı.

Gerçekten bu kupanın favorisi olan bir ekip.

Partizan Nis Belgrad grubu ikinci sırada bitirirken evinde oynadığı sekiz maçı ise kazanmıştı ünlü Stark Arena’da.

Kazanan çeyrek finalde olacaktı.

Bu maçın bana göre en ilginç özelliği Sırpların usta baş antrenörü Zeljko Obradoviç ile genç ve henüz çıraklık döneminde olduğu adlandırılan Alimpijaviç’in tam bir usta-çırak mücadelesiydi.

Maç başlamadan önce herkesin, benim bile favorim Partizan’dı.

Salonda inanılmaz bir ambians var.

Sırplar tribünleri hınca hınç doldurmuş. Bir tane boş koltuk yok salonun içerisinde.

Frutti Extra Bursaspor maça müthiş başladı.

İnanılmaz savunma yaptı Dudzunski ile. Hayes bloklarıyla, Onuralp Bitim ve Andrew Andrews’un basketleriyle Potanın Timsahı’nı sürekli önde götürmesine neden oldu.

Frutti Extra Bursaspor’un savunma ve hücum ribauntlarını alan inanılmaz bloklar yapan Hayes’in 33.42’de beşinci faulünü alarak çıkması gerçekten büyük şanssızlık oldu.

Gerçekten inanılmaz mücadele verirken son 1.50’de Andrew Andrews topu oyuna sokarken adeta Lessort’a vererek farkın 5 sayıya (79-74) çıkmasına neden olduk.

Sonrasında Needham’ın üç sayılık basketiyle farkı iki sayıya kadar indirdik. Sonrasında faul atışları vardı Sırpların.

Nefes kesen bir 20 saniye izledik.

Fark üç sayıya kadar indi. 84-81

7 saniye var John Holland nefis bir üçlük attı ve sayılar bir kez daha eşitlendi: 84-84.

İnanılmaz inanılmaz tezahürat yapan Sırpların sesi Holland’ın bu inanılmaz üçlüğü sonrasında kesildi.

Son hücumu Partizan Nis Belgrad kullandı ve atış boş olunca uzatmaya gitti bu nefis mücadele.

İnanın normal sürede verilen mücadele sonrasında Frutti Extra Bursaspor, favori gösterilen rakibine yenilip çeyrek finale yükselemezse dahi üzülmemek gerek.

Uzatmaya basketle başladı Frutti Extra Bursaspor.

Andrews, ardından da Holland’ın üçlükleriyle başa baş giden mücadelede Potanın Timsah’ı bir anda 6 sayılık (89-95) üstünlük yakalayıverdi.

Son 33 saniyede de Onuralp Bitim’in smacı adeta maçı bitirdi.

Sonrasında taktik fauller yaptı Sırplar.

20 saniyelik süre sanki 5 dakika gibi geçti.

Andrews’ın faul atışlarından bulduğu sayılarla Frutti Extra Bursaspor 95-103 yenerken, Sırplara bu sezon sahasındaki ilk yenilgiyi savaşan Bursa temsilcisi karşısında aldı.

Çeyrek finaldeki rakip Slovenya’nın Olimpijana Lubjiana takımı oldu.

Sonuçta;

Futbolda yaşanan hüsran sonrasında basketbolcuların parkede verdikleri inanılmaz mücadele sonrasında bileklerinin hakkı ile çeyrek finale yükselirken ayakta alkışlanacak bir başarı kazandılar.

Avrupa’ya devam.

Şimdi sıra ING Basketbol Süper Ligi’nde.

Üç maç kaldı play-off için.

Bu üç maç ise Bursa’da oynayacak olması Frutti Extra Bursaspor için büyük bir avantaj olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.