Yıldırım İlçesini anlatırken sorunlu kentleşme yapısını, gelir düzeyi düşük halkını, dezavantajlı gruplarını, etnik ayrışmalardan kaynaklanan adli vakaları anmadan olmaz ancak.....
İşte bu nedenlerle Yıldırım’a hizmet gerçekten ibadettir.
İbadet gizli yapılır ama hizmetler, halkı özendirmek, katkıda bulunmasını ve desteğin yaygınlaşmasını sağlamak için kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
Son 15 günde kurumsal anlamda bir dizi sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek üzere Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar sırasında yaşadıklarım bana Yıldırım Belediyesinin hizmetlerini kamuoyu ile paylaşma konusunda eksik olduğunu düşündürdü.
O kadar çok, çeşitli ve insana dokunan çalışmaları var ki; kimisine tanıklık ederken mutlu oluyorsunuz, kimisini nemli gözlerle izliyorsunuz.
Benim gösterişsiz ama mis kokulu yaban güllerimiz dediğim farkındalıklı evlatlarımızı sarıp sarmalayan, onlara müzik, resim ve gastronomi eğitimi veren Bursa Müzik Akademisi grubunu tanımanızı isterim.
Bu grup ile yaklaşık 10 yıl önce Bursa Valiliği üzerinden tanışmamı sağlayan Sevgili Filiz Çilingir müdürüm, liyakat sahibi müthiş ekibiyle hizmet zincirine yenilerini eklemeye devam ediyor.
Hiçbir menfaat gözetmeden, uçuk kaçık bağışlar almadan Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün destek, himaye ve denetlemesi altında üç beş değil yüzlerce dezavantajlı grup olarak nitelenen evlatlarımız için çalışmalarını takip edin ve yıl sonu etkinliklerini mutlaka izleyin.
OTTOMAN Grup İnsan Kaynakları Müdürü Gökhan Gökgöz ile birlikte Otizmli Çocuklarımız için ne yapabiliriz dediğimizde çocuklarımız, aileleri ile birlikte sizi cennete götürelim dedi.
Yıldırım Belediyesi desteği ile kurulan Cumalıkızık Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin açmış olduğu kahvaltı evinde otizmli çocuklarımız ve ailelerimize kahvaltı verdik.
Akıl rehber olunca hem Cumalıkızık Kadın Derneğine müşteri olarak destek olduk, hem de Otizmli çocuklar ve aileleri ile birlikte dünyanın kabul ettiği cennet beldede harika bir gün geçirerek bir taşla iki kuş vurmuş olduk.
Filiz Çilingir ve Ebru Yüksel’in bir kahve içimlik sohbet daveti üzerine Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne gittiğimizde gördüklerimize inanamadık.
Ben diyeyim bir ARGE Merkezi siz deyin Meslek Yüksek Okulu…
Açılan her kapının ardında bizi bekleyen sürprizler vardı.
Yetkin eğitimci hocaların denetiminde harikalar yaratan tekstil atölyesinden, CNC tezgahlarda ahşap paletlere adeta can veren oyuncak üretiminden, çocuk sağlığı ve hijyeni göz önüne alınarak üretilmiş ahşap bebek gereçlerinden, ahşap cep telefonu platformundan, bilgisayar program ve yazılım kodlama dershanesinden, gruplara psikolojik ve sosyal destek veren uzmanlardan, gıda yardımının yanı sıra ihtiyaç sahipleri için üretilen veya temin edilen giysilerden tutun, aklınıza insana dair ne varsa benim unuttuğum her türlü çözümün üretildiği bir kampüs gezmiş olduk.
Kahvenin bedelini kumaş ve ahşap desteği hemen olmak üzere ileride yapılacak projelere destek sözü vererek ödedik.
Güzel işler, yüreği güzel insanlarla başarılır derken, marifetin iltifata tabi olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini Bursa kent bilincinin yaşatılması adına altını özenle çiziyorum.