Şair Mithat Cemal Kuntay “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” diyerek üzerine destanlar yazılan vatan sevgisini ve kutsiyetini iki satırla ne de güzel dile getirmiştir.

Şair Orhan Veli Kanık ise yine yıllar önce

Neler yapmadık şu vatan için!
Kimimiz öldük;
Kimimiz nutuk söyledik.

Şiirinde bir farkla adeta bugünleri anlatıyordu.

Vatan için ölenler aynı kalmıştı, sadece atılan nutuklar yerini sosyal medya yorumlarına bırakmıştı.

Ve balık hafızalı toplumlarda olduğu gibi kutsal değerler anında tüketilerek yeni kurgulanmış gündemlere yelken açılıyor.

Ve siyaset yapmayı halka umut vermek değil, o benden daha kötü demek zannedenler yüzünden geleceğe yürümek yerine geçmişimizle yaşatılıyoruz.

Bir hediye uğruna düzenin oyuncağı olabilmek için can atarak “Ne olur yardımcı olun Memedali beyyy” diyenlerin yaşadığı bir ülkeyi ayakta tutan Ömer Halis gibi, Yusuf gibi yüreği zengin insanlardır.

Ömer Halis hain kalkışmada aldığı kritik emri uyguladıktan sonra başına gelecekleri adı gibi biliyordu ama o “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” diye nutuk atmadan, pazarlık etmeden emri uyguladı ve hainler tarafından şehit edildi.

Size Yusuf Ataş’ı anlatmak istiyorum.

Bir hafta önce Pençe-Kilit bölgesinde şehit olan 21 yaşındaki Piyade Astsubay Yusuf Ataş'ın arkadaşlarına vasiyeti sosyal medyada gündem oluşturmuştu.

Benim vasiyetim. Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemim babamın elini öpün

Dediği görüntüler sosyal medyada yayınlandığında gözyaşları içinde izlemiştik.

Yusuf’un yüreğinin zenginliğine hayran olmuştuk.

Yusuf görkemli cenaze töreni, şehitlikte mermer gösterişli mezar, anıt, bir okula adının verilmesini istemiyor.

Neden?

Vatan için canını feda etmeye giderken, hiçbir karşılık beklemeden hayatını verecek kadar zengin de ondan…

Paylaşımın altındaki “fakir” ve “ süfli” yorumları iğrenerek okudum.

Hep fakirler mi şehit olacak diye yazıyor…

Yaşamı klavye, mutfak, hela ve yataktan ibaret zanneden birisi

Vatanın korunması mücadelesinde şehitler veriyoruz.

Buna yapılan yorum “ Hep fakirler mi ölecek ”

Savaştığımız bölgede kurulması istenen devletin sınırlarının nerelere dayanacağını göremeyen, ülkesi için tasalanmayan, çocuklarının geleceğini düşünmeyen, herşey sandıkları kanlı ve kirli paranın lanetinin dünyanın heryerinde kendilerini bulacağını bilmeyen  birileri Yusuf gibi zengin bir kahraman üzerinden siyaset devşiriyor.

Siyasetçilere diyecek tek bir sözüm yoktur.

Onlar zaten bizim zahirdeki görüntülerimizi sergiliyorlar.

Farkımız yok birbirimizden…

Ve ilaveten Yusuf’ a değil, onun vasiyetine sahip çıkmanın siyaseten getirisinin değerini bilmekten acizler.

Küfür ve hakareti siyaset sanıyorlar.

Ve sosyal medya bir sansasyonel bar cinayetini gündeme getirince, arkasında hemen siyaset aranıyor.

Milyonlarca fakir, Yusuf gibi bir zengini unutuverince Yusuf unutulacak sanıyorlar.

Yusuf’un vasiyetine sahip çıkan tanınmış isimleri kendi reklamlarını yapıyorlar diye kınayan klavye yavşakları!

Hanginiz lösemili bir kız çocuğunun sağlık ve eğitimini üstlenmenizi bıraktım, yaralı bir parmağa işediniz!

Yusuf’un vasiyetine sahip çıkmak hangi siyasi rant hesabınıza uymuyor ya da masanızın hangi ayağına takılıyor.

Beştepe’den yükselen gür ses beklerdim doğrusu…

İlan edilen ekonomik kurtuluş savaşına gönül verecek neferler ararken, devletimin gür sesi ile Yusuf gibi zenginlere sahip çıkmasını isterdim.

Bu sahip çıkma şekli, şehit töreni ve geride kalanlara şehitlik maaşı verilerek değil, tıpkı Ömer Halisler gibi Yusuf’un gönlünün zenginliğin hakkı verilerek olur.

Acaba Bursa “ biz varız “ diye bir ses verir mi?

Yusuf’un gönül  zenginliğinin mal varlığından bir hisse alabilmek için…

Herkes her konuda aynı adresi gösteriyor demeyin ama başta BŞB olmak üzere belediye başkanlarımız bir şenlik az yapın, bir şarkıcı eksik getirin Yusuf'un vasiyetine katkı yapın. 

Değerli iş insanlarımız adına zekat deyin, fitre deyin,yardım deyin ama Yusuf'un vasiyeti için mutlaka birşeyler yaparsınız bilirim.

Kurumların, siyasi partilerin yöneticileri, milletvekillerimiz varlık sebebiniz olan Yusuf gibi zenginler adına vasiyete destek verin.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hassas konuya kayıtsız kalmayacağına inancım tamdır.

Bir Yusuf sayesinde ülkedeki bütün lösemili çocuklarımıza el uzatılacak.

Yusufların zenginliği buradadır.

Ben kulunuz da elli yıllık çalışmamın karşılığı olarak devletimin bana verdiği bir emekli maaşımı, evladım yaşındaki Yusuf'un vasiyetine uyarak denize bir damla olarak katıyorum.

Siz de var mısınız?